این افرادزودتر به بهشت می روند
ساده زيستي، پاسخ انسان هاي دانا به زندگي ناپايدار دنياست که در پرتو آن، آرامش درون و برون حاصل مي شود. بنابراين، ساده زيستي با نوع شناخت انسان و نگرش او به زندگي دنيا مرتبط است. بر اين اساس رشد فزاينده ي عوامل قدرت وثروت و ترويج مصرف گرايي در عصر حاضر، خطر روي آوردن به زندگي تجملاتي و فرو رفتن در مرداب دنيا را افزايش داده است.
با اين حال بايد دانست که اين امر در گفتار پيامبر (ص) مورد نکوهش قرار گرفته است، چنانکه ايشان خطاب به ابوذر غفاري مي فرمايند: اي ابوذر؛ من لباس خشن مي پوشم و بر مرکب بدون زين سوار مي شوم (نمونه هاي رفتار دور از کبر). پس هرکس از سنّت من (دوري از کبر) اعراض کند، از من نيست. اي ابوذر؛ مال دوستي و برتري طلبي، نسبت به دين انسان، از دو گرگ درنده اي که به گله اي افتاده و مشغول دريدن باشند. خطرناک تر است! ابوذر مي گويد: پرسيدم: اي رسول خدا؛ آيا خائفان خاضع و متواضع و يادکنندگان خدا، اينان زودتر از ديگران به بهشت مي روند؟
حضرت فرمودند: خير! ولي تهيدستان مسلمان، بر ديگران براي ورود به بهشت، پيشي مي گيرند. نگهبانان بهشت به آنان مي گويند: صبر کنيد تا به حساب شما رسيدگي شود. مي گويند: حسابِ چه؟ به خدا سوگند، ما نه مالک چيزي بوديم که ستم يا داد کنيم و نه چيزي به ما واگذار شده بود که سخت بگيريم يا گشايش دهيم و دست دل باز باشيم. امّا، ما پروردگار خويش را عبادت کرديم، تا آنکه ما را فرا خواند و ما اجابت نموديم. اي ابوذر؛ دنيا، دلها و بدنها را مشغول مي سازد. خداوند نيز، از آنچه نعمت هاي حلال در اختيار ما نهاده، سؤال خواهد کرد، تا چه رسد به حرامها . اي ابوذر؛ خوشا به حال آنان که به دنيا بي رغبت اند و به آخرت شيفته و مشتاق! آنان که زمين خدا را مسند خويش مي دانند و خاک را بستر و آب آن را عطر! اي ابوذر؛ کِشت آخرت، (عمل صالح) است و کشت دنيا، مال و اولاد.منبع: *محدثي، مواعظ حضرت رسول (ص) به ابوذر غفاري: 17.