3شرطاعطای جایزه مصطفی(ص)به دانشمندان جهان اسلام
رييس کارگروه علمي جايزه مصطفي(ص) با اشاره به اعطاي اين جايزه به دو دانشمند جهان اسلام گفت: دارا بودن زندگينامه علمي بالا، موثر بودن طرح و فعاليت علمي در مرزهاي دانش در دنيا و نفوذپذيري بالا و دارا بودن کاربردهاي موثر از جمله ضوابط بررسي پروندهها بوده است. دکتر حسن ظهور در مراسم اعطاي جايزه مصطفي(ص) با بيان اين که در هر دوره چهار جايزه به چهار دانشمند جهان اسلام اعطا ميشود، افزود: اين چهار جايزه شامل علوم و فناوري ارتباطات و اطلاعات، علوم و فناوري زيستي و پزشکي، علوم و فناوري زيستي و حوزه عمومي اعطا ميشود. وي با بيان اين که افرادي که حائز شرايط دريافت اين جايزه ميشوند، بايد تابعيت يکي از 57 کشور اسلامي را داشته باشند، اظهار کرد: اين جايزه محدوديتي در زمينه جنسيت، مذهب و سن ندارد؛ ولي اگر فردي در يکي از اين 57 کشور مقيم نيست، بايد رابطه مستمر با يکي از اين کشورها داشته باشند.
ظهور با تاکيد بر اين که در حوزه عمومي اين جايزه به يک طرح برتر دانشمندان جهان اسلام اهدا ميشود، يادآور شد: شرط اهداي اين جايزه آن است که فرد در يکي از کشورهاي اسلامي ساکن و مسلمان باشد.
رييس کارگروه علمي جايزه مصطفي(ص) با تاکيد بر اين که افراد نميتوانند شخصا خود را در اين جايزه نامزد توضيح داد: افراد واجد شرايط بايد از سوي موسسات علمي و يا از سوي ساير دانشمندان به دبيرخانه اين جايزه معرفي شوند. وي با بيان اين که 200 موسسه علمي در معرفي دانشمندان با دبيرخانه جايزه مصطفي(ص) همکاري داشتند، افزود: در اين دوره از جايزه 100 پرونده در دبيرخانه اين جايزه مورد بررسي قرار گرفت و پروندههاي واجد شرايط به چهار گروه داوري مقدماتي ارجاع داده شد و در نهايت پروندههاي منتخب به گروه داوري نهايي که متشکل از هفت دارو ايراني و غير ايراني است، ارسال شد. ظهور، دارا بودن زندگينامه علمي بالا، موثر بودن طرح و فعاليت علمي در مرزهاي دانش در دنيا و نفوذپذيري بالا و دارا بودن کاربردهاي موثر را از جمله ضوابط بررسي پروندهها نام برد و گفت: با در نظر گرفتن اين شروط هياتهاي داوري پرونده، دو نفر را در زمينههاي علوم و فناوري نانو و زيستي مورد تائيد قرار دادند. به گفته وي، در فرايند داوري بيش از 60 نفر داور و مشاور و پنج سازمان ملي و بينالمللي همکاري داشتند.