درس زندگی
رسول اکرم (صلوات الله علیه)فرمودند:
برخی گناهان هستند که هیچ نماز وروزه ای آنهارا محو نمیکند.
پرسیده شد: ای رسول خدا ! پس چه چیز آنها راپاک میکند؟
ایشان فرمودند: اندوه برای کسب درآمد و گذران زندگی .
📚مستدرک الوسائل،ج۱۳،ص۱۳
بسیج ازدیدگاه رهبربسیجی
بسیج یعنی حضور(مقام معظم رهبری - 29/ 07/ 79):
بسیج یعنی حضور بهترین و بانشاط ترین و باایمان ترین نیروهای عظیم ملت در میدان هایی که برای منافع ملی، برای اهداف بالا، کشورشان به آنها نیاز دارد، همیشه بهترین و خالص ترین و شرافتمندترین و پرافتخارترین انسانها این خصوصیات را دارند. بسیج در یک کشور، معنایش آن زمرهای است که حاضرند این پرچم افتخار را بر دوش بکشند و برایش سرمایه گذاری کنند.
بسیج یعنی ایمان عاشقان(مقام معظم رهبری - 02/ 09/ 77):
علت اینکه در کشور ما بسیج این طور درخشان شد و شکفت چه بود؟ ایمان عاشقانه، ایمان عمیق، ایمان توام با عواطف که از خصوصیات ملت ایران است، مثل بعضی از ملتهای دیگر، عواطف در این ملت جوشان است کلید بسیاری از مشکلات است. این ایمان با آن عواطف همراه شد و این رودخانه عظیم خودشان را به این دریای پهناور تبدیل کرد و مشکلات را در هر جایی که لازم بود از بین ببرد.
بسیج یعنی حرکت(مقام معظم رهبری - 08/ 09/ 74):
بسیج یک حرکت بی ریشه و سطحی و صرفاً ازروی احساسات نیست، بسیج یک حرکت منطقی و عمیق و اسلامی و منطبق بر نیازهای دنیای اسلام – و به طریق اولی – جامعه اسلامی است. قرآن کریم می فرماید: [ هو الذی ایدک بنصره و بالمؤمنین] ای پیامبر، خدای متعال تو را، هم به وسیله نصرت خودش و هم از طریق مؤمنین مؤید قرار داد و کمک کرد. این خیل عظیم مؤمنینی که در اینجا مورد اشاره آیه قران قرار گرفته اند، عبارت دیگری است از آنچه که امروز به نام بسیج در جامعه ما قرار دارد.
بسیج یعنی تلاش وجهادمخلصانه (مقام معظم رهبری - 23/ 06/ 68):
اگر نبود آن همه تلاش و جهاد مخلصانه که شما رزمندگان نیروهای مسلح و بسیج مردمی در دوران جنگ هشت ساله نشان دادید و حقیقتاً اسلام را روسفید و امت رسول الله (صلی الله علیه و آله) را سربلند ساختید و اگر نبود خونهای مطهر و معطری که در راه خدا بر زمین ریخته شد؛ یقیناً امروز از نظام اسلامی اثری نبود و پرچم قرآن چنین سربلند نمی شد
قالَ الْحُسَيْنُ عليه السلام : (( خَمْسٌ مَنْ لَمْ تَكُنْ فِيهِ، لَمْ يَكُنْ فِيهِ كَثيرُ مُسْتَمْتَعٍ: اَلْعَقْلُ، وَالدّينُ وَالْأَدَبُ، وَالْحَياءُ، وَحُسْنُ الْخُلْقِ. ))
امام حسين عليه السلام فرمود: پنـج چيز است اگر در انسـان نباشد، در او بهـره زيادى نخـواهد بود:
1 ـ عقل
2 ـ دين
3 ـ ادب
4 ـ حيا
5 ـ خوش اخلاقى.
حياة الامام الحسين عليه السلام ، ج 1، ص 181
گروهی که روزفطرشکست می خورند
امام حسن مجتبي عليه السلام در روز عيد فطر، عدهاي را ديد که سرگرم بازيهاي بيهوده بودند و خنده هاي بلند سر ميدادند.
لحظهاي ايستاد و سپس فرمود: خداوند، ماه رمضان را صحنه مسابقه مخلوقات خويش قرار داد؛ روزي که بندگان بايد با اطاعت از فرمانهايش به سوي جلب رضايتش از يکديگر سبقت بگيرند.
در اين روز (عيد فطر) عدهاي شکست ميخورند و برخي پيروز ميشوند. در شگفتم از کساني که در اين روز که نيکوکاران پاداش ميگيرند و باطل پيشگان زيان ميبينند، به بازي و خنده ميپردازند.
متن حدیث:: مر الحسن عليه السلام فى يوم فطر بقوم يلعبون و يضحکون فوقف على رؤوسهم، فقال: إن الله جعل شهر رمضان مضمارا لخلقه، فيستبقون فيه بطاعته إلى مرضاته، فسبق قوم ففازوا، و قصر آخرون فخابوا، فالعجب کل العجب من ضاحک لاعب في اليوم الذي يثاب فيه المحسنون و يخسر فيه المبطلون.
“تحف العقول ص170″
توصیه امام حسن(ع)درباره شناخت بدعتهاوتحریفها
امام حسن مجتبي عليهالسلام فرمودند: به يقين بدانيد که شما هرگز تقوا را نشناسيد تا آن که صفت هدايت را بشناسيد. و هرگز به
پيمان قرآن تمسّک پيدا نمىکنيد تا کسانى را که دورش انداختند بشناسيد. و هرگز قرآن را چنان که شايسته تلاوت است تلاوت
نمىکنيد تا آنها را که تحريفش کردند بشناسيد. هر گاه اين را شناختيد، بدعتها و بر خود بستنها را خواهيد شناخت و دروغ بر خدا و
تحريف را خواهيد دانست. و خواهيد ديد که آن که اهل هوى است چگونه سقوط خواهد کرد.
متن حديث: وَ اعْلَمُوا عِلْمًا يقينًا أَنـَّکُمْ لَنْ تَعْرِفُوا التُّقى حَتّى تَعْرِفُوا صِفَةَ الْهُدى، وَ لَنْ تُمَسِّکُوا بِميثاقِ الْکِتابِ حَتّى تَعْرِفُوا الَّذى نَبَذَهُ وَ لَنْ
تَتْلُوَا الْکِتابَ حَقَّ تِلاوَتِهِ حَتّى تَعْرِفُوا الَّذى حَرَّفَهُ، فَإِذا عَرَفْتُمْ ذلِکَ عَرَفْتُمُ الْبِدَعَ وَ التَّکَلُّفَ وَ رَأَيتُمْ الْفِرْيةَ عَلَى اللّهِ وَ التَّحْريفَ وَ رَأَيتُمْ کَيفَ يهْوى مَنْ يهْوى.
«تحف العقول، صفحه227»
محبوب ترین غذانزدخدا
رسول خدا (ص) مي فرمايد: محبوب ترين غذا نزد خدا آن است که دست ها بر آن بسيار باشد. جمعي غذا بخوريد و پراکنده نباشيد، چرا که برکت در اجتماع است.
طب النبي، ص18 و21
چه چیزهایی مانع استجابت دعاست؟
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم : بدانيد که خداوند ، دعايى را که از دلى غافل و بى خبر باشد ، نمى پذيرد .
بحار الأنوار : 93 / 321 / 31 منتخب ميزان الحکمة : 196
همانا بنده دستش را (براى دعا) به درگاه خدا بالا مىبرد در حالى که
خوراکش حرام است ؛ با چنين حالى ، چگونه دعايش مستجاب شود ؟.
إرشاد القلوب : 149 منتخب ميزان الحکمة : 196
روزه داران ازکدام دروارد بهشت میشوند؟
قالَ رَسُولُ اللّه ِ صلي الله عليه و آله وسلم:
اِنَّ لِلْجَـنَّةِ بابا يُدْعى «الرَيّانُ» لا يَدْخُلُ مِنْهُ اِلاَّ الصّائِمُونَ.
رسول خدا صلي الله عليه و آله وسلم فرمود: براى بهشـت درى است بنـام «ريّان» که از آن فقط روزه داران وارد مى شوند.
منبع: وسائل الشيعه، ج 7، ص 295
اخلاق نیکو چه رابطه ای باایمان دارد؟
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم : ايمان آن مؤمن کاملتر اسـت کـه اخـلاقـش نيکوتر باشد .
أمالي الطوسي : 140 / 227 منتخب ميزان الحکمة : 184
پیامداطاعت نکردن ازحکومت دینی
امام على عليهالسلام : همانا سلطان خدا (حکومت و رهبرى دين حقّ) مايه نگهدارى و سامان يافتن کار شماست؛ پس بيدرنگ و با ميل و اختيار او را اطاعت کنيد . سوگند به خدا که يا اين کار را مىکنيد يا خداوند سلطان اسلام (حکومت حقّه اسلامى) را از شما مىگيرد و ديگر هرگز آن را به شما منتقل نمىکند ، تا به دست ديگرى سپرده شود .
متن حديث: عنه عليهالسلام : إنَّ في سلطانِ اللّه عِصمَةً لأِمرِکُم ، فَأعطُوهُ طاعَتَکُم غَيرَ مُلَوَّمَةٍ (مُتَلَوِّمِينَ) ولا مُستَکرَهٍ بها ، واللّه لَتَفعَلُنَّ أو لَيَنقُلَنَّ اللّهُ عَنکُم سلطانَ الإسلامِ ، ثُمَّ لا يَنقُلُهُ إلَيکُم أبدا حتّى يَأرِزَ الأمرُ إلى غَيرِکُم .
“نهج البلاغه ، خطبة 169- منتخب ميزان الحکمة : 278″